Podrobnosti
Popis
Lenová vločka je výrobok získaný lisovaním a mierne mletím ľanových semien, čo je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako získať cenné živiny obsiahnuté v ľanových semenách. Lenová vločka nám tak poskytuje prospešné vlákniny, proteíny, esenciálne mastné kyseliny a minerály. Esenciálne mastné kyseliny sú látky nevyhnutné pre naše telo, ktoré však naše telo nedokáže samé vyrobiť, preto ich musíme dopĺňať prostredníctvom stravy.
Návod na použitie lenovej vločky
Lenovú vločku je možné konzumovať v müsli, raňajkových kašiach a miešať ju do smoothies. Je možné ju pridať do cesta na koláče, chlieb a pečivo, ale tiež sa vynikajúco hodí do fašírkov a náplní, a dokonca sa s ňou dá aj obalovať. Lenová vločka je skvelou alternatívou k vajciam pre vegánsku a bezvajcovú kuchyňu. V rôznych cestách, ktoré sa zvyčajne pripravujú s vajcami (linzer, bábovka, muffin atď.), skvele nahradí vajcia. Na to zmiešajte 1 polievkovú lyžicu lenovej vločky s 3 polievkovými lyžicami vody a nechajte pár minút odstáť, kým zmes nezíská mierne "želéovú" konzistenciu. Túto zmes pridajte do pripravovaného cesta.
Čistá hmotnosť: 250 g
Zloženie: lenová vločka
Pôvod: EÚ
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energia: 563 kcal
2365 kj
Tuk: 42 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 3,7 g
Sacharidy: 27,9 g
- z toho cukry: 1,5 g
Bielkoviny: 18,3 g
Soľ: 0,1 g
Údaje o výživovej hodnote slúžia len pre orientáciu! Skutočné hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne údaje o výživových hodnotách sa informujte na našej zákazníckej linke!